Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Koláče > Babiččin jablkový koláč
 

Babiččin jablkový koláč

Babiččin jablkový koláč
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
4055x
Autor: neuveden

SUROVINY

250 g polohrubé mouky
0,5 lžičky prášku do pečiva
sůl
100 g másla
80 g tvarohu
žloutek na potření
vanilkový cukr na posypání
tuk na koláčovou formu
Potřeby na náplň:
600 g jablek
100 g cukru
1 lžíce skořicového cukru
50 g rozinek
50 g jader vlašských ořechů
2 lžíce drcených piškotů
2 lžíce másla

POSTUP

Mouku smícháme s práškem do pečiva, solí, tvarohem a na vločky pokrájeným máslem. Zpracujeme těsto, dobře jej prohněteme, rozdělíme na poloviny a z nich vyválíme pláty. Jeden plát vložíme do tukem vymaštěné koláčové formy tak, aby okraje byly zvýšeny asi o 2 cm. Spodek propícháme vidličkou. Na těsto rozestřeme jablkovou náplň, přidáme vločky másla, vložíme druhý plát, okraje spojíme a navlhčenými prsty zmáčkneme. Povrch koláče potřeme rozšlehaným žloutkem a propícháme vidličkou.Ve vyhřáté troubě koláč upečeme dozlatova. Po vychladnutí ho posypeme vanilkovým cukrem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.