Balkánské pirohy

0 hodnocení00:35
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • balíčky listového těsta 2
  • balkánského sýra 200 g
  • tvarohu 250 g
  • vejce 2
  • sůl
  • pažitka nebo petrželka

Postup

1 Tvaroh, sýr a žloutky rozmixujeme do hustého krému, dle chuti opatrně dosolíme a vmícháme sekanou petrželku nebo pažitku. Listové těsto vyválíme a rádýlkem nakrájíme na větší čtverce, které plníme lžící krému. Pevně uzavřeme a dáme na plech s pečícím papírem, kde je potřeme rozšlehaným bílkem. Pečeme ve vyhřáté troubě dozlatova asi 20 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Brynzové pirohy ii.
Postup přípravy: Bryndzu smícháme s uvařenými prolisovanými brambory, vejcem, posolíme a přidáme drobně nasekaný kopr - asi lžíci. Z mouky, vejce...
00:44
Krušnohorské brambrdle
Plnka: Uvarené zemiaky necháme vychladnúť, ošúpeme, roztlačíme na kašu a zmiešame s 250 g tvarohu. Osolíme, okoreníme. „Smotánka“: 250 g tvaroh...
00:44
Balkánské topinky
Balkánský sýr nastrouhejte na jemném struhadle a smíchejte s vajíčkem na docela hustou kašičku. Rohlíky nebo chleba - doporučuji jenom bez kůrek ...
00:44
Syrové pirohy
Z hrubej múky, vajec a trochy vody pripravíme cesto, ktoré rozdelíme na dve polovice a z každej vyvaľkáme rovnako veľké tenké štvorce. Na jeden ...
00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...