Česká sekaná klasická
velmi snadné
Postup
1 Dnes již většinou koupíme jemně umletou směs přímo v obchodě.V případě, že dáváme přednost vlastní přípravě mletého masa odstraníme z koupeného masa šlachy a nakrájíme je přes vlákna, aby se snadněji mlelo. Do mlýnku dáváme střídavě kousky hovězího a vepřového masa a nakonec semeleme i žemle, předem namočené do vody a dobře vymačkané. Směs osolíme, opepříme, přidáme cibuli osmaženou na tuku do světle žlutá a lehce osmahnutou petrželovou nať. Pak přidáme vejce rozšlehaná metlou (jeden bílek si uschováme na potření pečeně),slaninu nakrájenou na kostičky. Směs zahustíme podle potřeby strouhankou a dobře promícháme. Utvoříme dvě šišky, potřeme je bílkem a dáme do pekáče na rozehřátý tuk. Pečeme při 180°C, za častého polévání a podlévání, asi 1 hodinu. Vypečenou šťávu zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme a povaříme.
2 Příloha:
3 dušené brambory a zelí
Mohlo by Vás zajímat
Příprava:
1. Z rozmrazeného listového těsta vyválíme obdélníkový plát. Odkrojíme několik proužků a dáme stranou.
2. Z mletého masa, strouhank...
· 01:00 ·
Housku namočíme do vody a necháme změknout. Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. Petrželku opláchneme a také nasekáme. Mleté maso dáme do mísy, p...
· 01:40
Postup práce:
Cibuli a česnek očistíme. Maso umeleme spolu s cibulí a česnekem, přidáme strouhanku
a vejce.
Opepříme a smícháme ...
·
Pórek nakrájíme na kolečka, zeleninu na kostičky, vše vsypeme do
vroucí osolené vody, 3 min. povaříme a dáme na síto okapat. Maso smícháme s ve...
·
Komentáře