Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Mleté maso > Kološvárské zelné závitky
 

Kološvárské zelné závitky

Kološvárské zelné závitky
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
2367x
Autor: Testudo

SUROVINY

300 g mletého vepřového masa
8 zelných listů
300 g moravské klobásy
sůl
pepř
4 vepřové kotlety
100 g slaniny
4 lžíce sádla
60 g rýže uvařené do poloměkka
0,2l kysané smetany
2 větší cibule
1 lžíce sladké mleté papriky
1 stroužek česneku
1 vejce
majoránka
1 kg kysaného zelí

POSTUP

Rýži uvaříme do poloměkka. Cibuli jemně nakrájíme, česnek rozetřeme a obojí osmažíme na lžíci sádla. Mleté maso dáme do mísy, cibuli s česnekem k němu přidáme, okořeníme majoránkou, pepřem a solí. Smícháme s rýží, mletou paprikou a vejcem. Důkladně promícháme a utvoříme 8 válečků, které zavineme do zelných listů a každý převážeme nití. Do zapékací mísy dáme polovinu kysaného zelí, na ně naskládáme zelné závitky a na ně dobře umyté uzené klobásky. Na ně přijde druhá polovina zelí, kterou zalijeme vývarem z masa nebo masoxu tak, aby zelí bylo pokryté. Dusíme v troubě asi 1 až 1,5 hodiny. Mezitím si připravíme plátky slaniny, které nařízneme několikrát z jedné strany a oepčeme na pánvi. Vyjmeme a do pánve přidáme zbytek sádla. Naklepané kotlety s naříznutými okraji osolíme a opepříme, obalíme v mouce a opečeme na pánvi prudce z obou stran. Na každou porci dáme dušené zelí a na ně zelný závitek, klobásku, kotletu a ozdobíme opečenou slaninou posypanou paprikou. Doprostřed porce dáme lžíci kysané smetany a ihned podáváme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.