Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Moučníky > Baklava
 

Baklava

Baklava
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet zobrazení
2244x
Autor: neuveden

SUROVINY

450 g mletých vlašských ořechů
50 g cukru krupice
2 bal Skořicového cukru Dr.Oetker
500 g listového těsta
220 g rozpuštěného másla
350 g tekutého medu

POSTUP

1. V míse promícháme ořechy, cukr a skořicový cukr. Odložíme stranou pro další zpracování. 2. Těsto rozdělíme na 6 stejných dílů. Každý díl vyválíme na pomoučeném vále na pláty o velikosti 28 x 38 cm, tj. na velikost plechu. Na plech přeneseme jeden plát těsta, důkladně ho potřeme rozpuštěným máslem a stejnoměrně posypeme oříškovou směsí. Takto pokračujeme i s ostatními pláty, jednotlivé vrstvy střídáme - až do spotřebování surovin. Nahoře končíme plátem těsta. 3. Ještě před pečením opatrně nařežeme baklavu na stejnoměrné kousky (trojúhelníčky) tak, abychom neprořízli spodní plát až na plech (med by nám pak protekl). Baklavu dáme péct do předehřáté trouby při teplotě cca 190 °C po dobu asi 40-50 minut. Pečeme dozlatova. 4. Med zahřejeme a ještě horkou baklavu jím rovnoměrně polijeme. Peroutkou med důkladně rozetřeme. Necháme vychladnout a baklavu podle vyznačených porcí dokrojíme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2020
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.