Božský nákyp

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • balíčky cukrářských piškotů 2
  • rybízová marmeláda
  • černé silné kávy (hořké a vychladlé) 1 hrnek
  • sladká šlehačka
  • Krém:
  • žloutky 3
  • moučkového cukru 1 hrnek
  • másla 125 g
  • Hery 125 g

Postup

1 Z přísad na krém utřeme hladký krém. Marmeládou slepíme k sobě vždy dva piškoty, a vyložíme jimi dno mísy. Piškoty zalijeme 0,5 hrnkem kávy, stěrkou pomažeme krémem a opět poklademe slepenými piškoty. Zalijeme kávou a nakonec potřeme krémem. Dáme na 24 hodin do lednice, aby piškoty dobře nasákly. Pak ušleháme sladkou šlehačku. Vykrojíme kousek Božského nákypu na talíř, ozdobíme šlehačkou a podáváme.

Mohlo by Vás zajímat

Čokoládový nákyp
Do rendlíku nalejeme mléko, které jsme před tím ochutili čokoládou. Celou tmavou čokoládu nalámeme a vložíme ji do rendlíku s mlékem. Dáme vařit ...
01:30 · 
Jableční nákyp dle babičky
1. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem, osolíme a za stálého míchání uvaříme na hustou hladkou kaši. 2. Do trochu prochladlé...
01:30 ·  · 01:00
Studený piškotový nákyp
Postup přípravy: Nákypovou formu vyložíme piškoty, potřeme krémem, opět poskládáme piškoty a takto střídáme, dokud nespotřebujeme všechny surovin...
01:30 ·  · 01:00 · 00:44
Nákyp zimní paní
1. Žloutky utřu s tvarohem, přidám nastrouhané brambory, umleté škvarky, moučkový cukr, skořici, nastrouhanou pomerančovou kůru a v rumu mačené r...
01:30 ·  · 01:00 · 00:44 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...