Hraběnčin koláč

0 hodnocení00:35
Sdílet Označení

Suroviny

  • hera 1
  • hladké mouky 45 dkg
  • jablka
  • mletý cukr 15 dkg
  • ořechy
  • prášku do pečiva 0,5
  • skořice
  • vanilkový cukr
  • žloutky 4

Postup

1 Smícháme v těsto.0,333333333333333 dáme do mražáku ztuhnout.Zbytek rozválíme a dáme na vymašťený plech.Nastrouháme jablka ( silnější vrstvu ), posypeme ořechy, vanilkovým cukrem a skořicí.Ze 4 bílků ušleháme sníh a vmícháme do něj 10 dkg cukru.Rozetřeme na jablka a nastrouháme zbytek těsta, které jsme měli v mražáku.Péct při 250 stupních.

Mohlo by Vás zajímat

Hraběnčin závin
Uděláme těsto z mouky 3 žloutky ,50 gr. cukru 0,5 prášku do pečiva(možné přidat oříšky) necháme odpočinout v lednici.Větší díl asi dvě třetiny t...
01:00 · 
Nemecká  kuchyňa
Nemecká gastronómia nepatrí práve k tým obdivovaným, ale možno ju ľahko charakterizovať: na juhu sa so svojimi ťažkými mäsitými jedlami, omáčkami...
01:00 · 
Talianska kuchyňa
Dávno pred gastronomickým vzostupom francúzskej kuchyne prekvitalo kuchárske umenie v Taliansku. Francúzsky kráľ František I. dával prednosť tali...
01:00 · 
Ovoce na koláč - švestky, jablka
Vypeckované švestky nebo nastrouhaná jablka natlačíme do malých sklenic, zavíčkujeme a v tlakovém hrnci zavařujeme 6 minut od bodu varu. Po...
01:00 ·  · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...