Kološvárské zelí

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

Postup

1 Kyselé zelí uvaříme ve vodě doměkka. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme, přisypeme papriku a přidáme ke scezenému zelí. Na sádle opečeme nakrájenou cibuli, přidáme maso, utřený česnek, sůl a za stálého míchání 5 minut podusíme (můžeme také okořenit mletým pepřem a paprikou). Salám nakrájíme na plátky. Do pekáče dáme vrstvu zelí, mleté maso, plátky salámu a nakonec vrstvu zelí. Zalijeme smetanou a pečeme 20 minut v předehřáté troubě.
2 Podáváme s vařenými brambory. Poměr masa a salámu může být samozřejmě jiný - dle chutí a možností každého. Salám je možné také obměňovat.

Mohlo by Vás zajímat

Bramborový knedlík, (uzenina a zelí)
Knedlík - uvaříme dle návodu. Před vymísením těsta přidáme pro lepší barvu špetku kurkumy. Také jedna rada říká, že by se do vody, ve které ...
00:30 · 
Přesnídávková zelňačka
1. Bůček pokrájíme na kostičky, rozškvaříme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, osmahneme, vsypeme mouku, osmažíme ji, vsypeme papriku a už jen ...
00:30 ·  · 00:40
Halušky
Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Pak brambory nastrouháme do mísy. Přidáme směs mouky, vejce a lžíci soli. Vymícháme těsto. Z...
00:30 ·  · 00:40 · 00:33
Slaninové knedlíky
Rohlíky nakrájíme na kostičky, slaninu také. Z jednoho vajíčka odebereme žloutek, bílek dáme stranou. V hlubším kastrolu rozehřejeme máslo a na n...
00:30 ·  · 00:40 · 00:33 · 00:35
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...

Komentáře

Jarda Zásadně: chybí ti tam rýže! To je jako dělat rizoto bez rýže! A ten kabanos??? Klobása přeci, ta je maďarská, kabanos je z Polska, nikdy žádný salám. A podává se bez přílohy - bez brambor. Takže bych doporučil: buď ten recept smazat, nebo přejmenovat např. "zelí s kabanosem" by to vystihlo nejlíp ...