Plněné šnečí ulity alá Gaskogne

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • živých hlemýžďů (4 x 24 ks) 1 kg
  • másla 250 g
  • tuba sardelové pasty (nebo sardele) 1
  • sladké smetany 10 lžic
  • žemle (starší) 3
  • cibule (průměr cca 3-5 cm) 2
  • citronu - nastrouhaná kůra z 0,5
  • stroužky česneku utřených se solí 2
  • majoránky lžička
  • soda na praní
  • masoxu nebo vývar 0,25 kostky

Postup

1 Postup přípravy: Hlemýždě vhodíme do vařící vody na 10 min. Vyndáme jehlicí z ulit a černé ocásky na hřbetu tělíček odřízneme (jsou to vnitřnosti). Vymneme v soli, opláchneme a dáme vařit na 2,5-3 hodiny, tentokrát do nejmenšího možného množství vody. Použijeme 0,25 kostky masoxu. Ve vedlejším hrnci vyvaříme získané ulity v roztoku prací sody a potom opláchneme vodou. V troubě vysušíme. Tělíčka rozsekáme na jemno, přidáme máslo, rozetřené sardelky nebo sardelovou pastu, majoránku a česnek. Do smetany namočené žemle rozetřeme s nastrouhanou cibulí a citronovou kůrou. Obě hmoty spojíme a již pouze zamícháme. Směsí plníme ulity a zapékáme 15 min. v prudké troubě.
2 Příloha nebyla uvedena.

Mohlo by Vás zajímat

Plněné smažené závitky
1. Žampiony pokrájíme na kousky a smícháme se strouhaným sýrem. Vejce rozšleháme a vmícháme do sýrové směsi. Plátky šunky rozložíme a potřeme při...
 · 00:30 · 
Sajtban sült tojás
Előkészítése: a sajtszeleteket vékony csíkokra vágom, és a felét egy lapos tűzálló tálra terítem. A tojásokat egyenként felütve úgy rakom a sajt ...
 · 00:30 ·  · 00:30 · 
Rizses hús
Elkészítés: 1. A zöldségeket megtisztítjuk, megmossuk, és a zöldpaprikával együtt kisebb kockákra vágjuk, illetve felkarikázzuk. A paradicsomo...
 · 00:30 ·  · 00:30 ·  · 01:00 · 
Mediterrán tepsis burgonya
Fél kg krumplit megpucolok és felkockázok nem túl apróra. 1 fej fokhagymat megtisztítok, a nagyobb gerezdeket félbe vágom. Jénai tál aljára pici ...
 · 00:30 ·  · 00:30 ·  · 01:00 ·  · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...