Játrová omáčka

0 hodnocenívelmi snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • sádla,1 velká cibule 2 lžíce
  • větší špetka pepře,12 lžičky drceného kmínu
  • 12 lžičky papriky,400g jater
  • hladké mouky,7dl vývaru z bujónové kostky 2 lžíce
  • sůl
  • olej.

Postup

1 Na lžíci sádla a lžíci oleje osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli,přidáme mouku a usmažíme světlou jíšku.Zalijeme ji vývarem z kostky,rozšleháme a vaříme půl hodiny za občasného promíchání na mírném ohni.Na druhé lžíci rozehřátého sádla smažíme opepřená odblaněná játra ,pak je podlijeme trochou vody a dusíme do měkka.Měkká játra po vychladnutí nastrouháme.Vložíme do uvařené omáčky,promícháme a dochutíme.Podáváme jako samostatný pokrm s rýží..

Mohlo by Vás zajímat

Babiččina rajská omáčka
Používáme-li čerstvá rajčata, opláchneme je, spaříme, oloupeme slupku a nakrájíme je na osminky. Konzervovaná bývají již oloupaná, stačí je jen n...
Babiččina houbová omáčka
Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme. ...
Česneková omáčka - Hamúd šámi, hamúd túmi
Postup přípravy: Olej rozehřejeme v kastrolu a v něm dozlatova osmahneme česnek. Přilijeme polovinu vývaru, dobře promícsíme. mezitím v jiné nád...
Aiolská omáčka
Prolisovaný česnek smícháme s Majonézou, smetanou, přidáme nasekanou pažitku a petrželku. Důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem....
 · 00:15
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...