Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní omáčky > Klasická omáčka na pizzu do foroty.
 

Klasická omáčka na pizzu do foroty.

Klasická omáčka na pizzu do foroty.
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
2290x
Autor: neuveden

SUROVINY

4,5 kg rajčat, bez části kolem stonku a nakrájených
3 střední cibule na jemno posekaných
3-6 stroužků česneku, utřených
1,5 lžičky dobromyslu
2 bobkové listy
1 lžička soli
1 lžička pepře
0,5 lžičky rozdrcené pálivé papričky, nebo podle chuti
1 lžička cukru
3 lžíce natrhané bazalky
5 lžíc citronové šťávy, nebo jedna lžíce na 225ml

POSTUP

Vložit všechny ingredience až na citronovou šťávu do nereaktivního hrnce (jako je smaltovaný, nerez atd.), přivéct do varu, sem tam zamíchat a vařit po 2 hodiny. Propasírovat rajčata a zahodit semínka a slupky. Propasírovanou směs dále vařit za častého míchání, do zhoustnutí. Přidat bazalku. Do čistých skleniček dát po lžici citronové šťávy, nalít do nich horkou směs asi 1.2cm od vrchního okraje sklenic a okraje očistit do čista. Přikrýt patentními uzávěry. Vložit do velkého hrnce s pomalu vařící vodou tak, aby je voda pokrývala a vařit po 10min. Opatrně je vyjmout a nechat trochu vystydnout. Vyzkoušet, jestli sklenice drží a když ne, tak je pomalu vařit dalších 10min. Nechat úplně vystydnout. Skladovat ve tmavé chladné místnosti alespoň po 2 týdny před použitím a až po 6 měsíců. Po otevření skladovat v chladničce po 3 týdny, až 1 měsíc. TIP: Další ochucení se přidává podle receptu na oblohu Pizzy. P.S. Vzhledem k tomu že kyselost rajčat je asi pH 4.6 se musí přidat kyseliny citronové, aby konzervování bylo bezpečné. Nepoužívá se octa, který pozmění chuť rajčat. Nejlepší pro konzervaci je ovoce uzrálé na ¨víně¨ (šlahounech), musí být bez nemocí a nesmí být chycené mrazíkem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.