Ochucená bezvaječná majonéza z tvarohu

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • 2x polotučný tvaroh ve vaničce (lze použít i v kostce, ale výsledek není tak jemně hladký), 2 kávové šálky slunečnicového oleje, sůl, pepř, popř. česnek nebo mletá pálivá paprika

Postup

1 Postup přípravy: Vyklepeme tvaroh do hluboké mísy a mícháme v jednom směru dřevěnou vařečkou - přidáváme olej po lžičce než se vytvoří majonéza - nebo to hodíme do mixéru :-). Ochutíme a můžeme použít na chlebíčky místo pomazánky, obzvlášť se mi osvědčila pod zeleninou (rajčátka, papriky, okurky) nebo pod rybičky, kyselé okurky, vařená vejce.

Mohlo by Vás zajímat

Majonéza základní
Postup přípravy: Do čistě vytřené porcelánové mísy s kulatým dnem vložíme žloutky dokonale zbavené bílků. Žloutky trochu osolíme a rozetřeme drát...
00:44
Majonéza z vařených vajec
Postup přípravy: Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a d...
00:44 · 00:44
Majonéza kořeněná
Postup přípravy: Majonézu dáme do porcelánové misky, vše ostatní v uvedeném poměru postupně vmícháme a nakonec vše dobře promícháme metlou. Takto...
00:44 · 00:44 · 00:15
Domácí majonéza
Do mixéru rozklepneme vejce, přidáme žloutek se solí, pepřem a na nejvyšší stupeň umixujeme. Pravidelným pramínkem přiléváme olej do šlehače ta...
00:44 · 00:44 · 00:15 · 00:10 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...