Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní omáčky > Příprava bešamelové omáčky podle markýze Béchameila.
 

Příprava bešamelové omáčky podle markýze Béchameila.

Příprava bešamelové omáčky podle markýze Béchameila.
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
1556x
Autor: neuveden

SUROVINY

POSTUP

Ve středně velkém kastrolu rozpustíme máslo, stáhneme z ohně, přidáme hladkou mouku, řádně rozmícháme vařečkou, a postupně pomalu za stálého míchání přiléváme mléko, aby nevznikly hrudky. Dáme zpátky na mírný oheň. Osolíme, přidáme trochu nastrouhaného muškátového oříšku a uvedeme do varu. Za stálého míchání zahušťujeme. V jiném kastrolu připravíme omáčku z mletého masa jako na fettucine alla bolognese, nebo na plněné papriky, nebo jednoduše: na zpěněné cibulce a česneku na olivovém oleji osmahneme 300g –500 g mletého masa do růžova a pak přidáme loupaná rajčata. Za občasného míchání vaříme, až šťáva zhoustne, pak přidáme čerstvou nebo sušenou bazalku - můžeme si ji připravit i den předem. Lasagne uvaříme ve slané vodě s hodně olejem, aby se nelepily. Vaříme je asi 7-8 min. Mohou být tvrdší, méně uvařené, dodělají se pak v troubě. Opatrně je scedíme a ihned propláchneme studenou vodou, abychom je mohli klást na plech rukama. Do studené vody přidáme zase kapku oleje. Vymažeme oliv. olejem velký plech s vyšším okrajem (nebo aluminiové formy) a budeme vrstvit lasagně. Vejde 5 ks plátků na jednu vrstvu. Odspodu dáme sýrovou bešamelovou omáčku, pak vrstvu lasagní, pak červenou omáčku s masem, pak lasagně, pak bešamelovou omáčku, na kterou naklademe slabší plátky mozzarelly, a kterou posypáváme strouhaným parmazánem a pořád to pořád opakujeme. Povrch posypeme strouhaným sýrem. V normální, předehřáté troubě pečeme asi 15 min. Takto vznikne asi 8-10 větších porcí lasagní - jsou vhodné na vánoce, velikonoce, když je větší počet strávníků. Dobré jsou i ohřívané druhý den. Jen je potřeba to ohřát málo, raději ať jsou vlažné, ale ne přesušené. Pokud chceme vařit menší počet porcí, odpočítáme si počet plátků lasagní podle velikosti naší nádoby tak, abychom každopádně mohli udělat 5 vrstev. Tj. 5x2, nebo 5x3 ks plátků, a zmenšíme proporčně i množství použitých rajčat na omáčku Pokud chceme dělat menší množství lasagní, tj. dělat je v mikrovlnce, můžeme je zapékat v porcelánové nádobě, nejlépe v hranaté misce, kterou máme jinak na tiramisu. Pokud nemáme zrovna doma mleté maso, nic se neděje, je to dobré i bez použití mletého masa Pokud chceme, můžeme místo toho přidat do bešamelové omáčky houby, které jsme si předtím podusili zvlášť v kastrolku na trošce oleje. Důležité je, aby všechny omáčky byly řádně slané, upečené lasagně pak už nejde přisolovat V mikrovlnné troubě zapékáme ani ne 10 min., dle množství.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.