Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Dršťková polévka 2
 

Dršťková polévka 2

Dršťková polévka 2
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
5
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
2723x
Autor: Kozlák

SUROVINY

dršťky
sůl
8 dkg zelenina
6 dkg máslo
8 dkg mouka
2 zrnka - pepř
zázvor 1 na špičku nože
1 stroužek - česnek
sůl
petržel
majoránka
12 dkg maso uzené

POSTUP

Dršťky se operou, posypou moukou, v ní dobře vymnou, vyperou ve studené vodě, pak se v soli vymnou, opět vyperou, poté se spaří a pak zase ve studené vodě vyperou a dají se vařit. Za půl hodiny vodu slijeme, na dršťky nalijeme čistou, studenou vodu, osolíme a uvaříme je do měkka. Mezi vařením přidáme k nim na kolečka nakrájenou kořenovou zeleninu a uzené maso. Měkké dršťky nakrájíme na nudličky a uzené maso na kostky. Procezenou polévku zahustíme žlutou jíškou, přidáme do ní kousek se solí utřeného česneku, pepř, majoránku strouhaný zázvor, sekanou petrželku, nakrájené dršťky, uzené maso a polévku ještě dobře povaříme.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE


miki
12.10.2010 21:42:26
Zdravím.
Tak ať koukám jak koukám tak postrádám papriku a cibuli. Případně i špek na cibulku. No a ta petržel je zřejmě asi překlep, společně s tím uzeným a zázvorem. K tomu mytí a vaření mám též připomínku: Autor je asi odkojený tzv. "bufáčovou drštkovkou", která vždy (no skoro vždy) smrděla protože líní "bufáčkuchaři" nesprávně postupovali při její přípravě. Drštky se musejí minimálně dvakrát vymnout v soli (dokonce i kartáček je vhodný) lépe vydrhnout a to silou, a teprve potom se samozřejmě propláchnou vodou a to nejdříve vařící a potom studenou. Teprve teď se nařežou (lépe) na podélné pruhy, které se dají vařit a to po dobu min.15-30 min. lépe 30. A to 2x po sobě a vždy se proplachují mezi tím i vodou. Teprve po druhém čistícím varu se naleje voda a vaří se do měkka. Pruhy se po uvaření nařežou na nudličky a postupuje se dále viz. můj recept "Drštkovka pana Vláďi". Nezlobte se ale tuhle držkovou polévku bych ani neochutnal, neměla by totiž tu správnou červenou barvu od papriky a žádné mastná červená kola z tuku. Prostě kvalitní hospodská drštková polévka, voňavá po majoránce, s křupavým rohlíčkem a drštek na talíři hóóóódně. Toto neplatí pouze v jednom případě a to, že máte tzv. předvařené drštky. Ty jsou již připravené, nezapáchají, běloučké a nakrájené na nudličky.
Vladimír Šmíd.
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2018
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.