Sibiřský boršč

0 hodnocení00:02
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Nejdříve si upravíme knedlíčky. Hovězí a vepřové maso umeleme na masovém strojku s cibulí, smécháme s vejcem, osolíme, opepříme, a tvoříme knedlíčky velikosti vlašských ořechů, které povaříme asi 10 minut ve vroucí vodě a dáme stranou.
2 Potom očistíme červenou řepu, nakrájíme ji na nudličky , dáme na polovinu dávky rozpáleného másla, přidáme rajčatový protlak a ocet, podlijeme vývarem a dusíme zakryté doměkka.
3 Na zbytku rozpuštěného másla osmahneme na nudličky nakrájenou mrkev a cibuli, zalijeme vývarem a přidáme bobkový list, sůl a cukr a vaříme 10 minut. Pak přidáme vařené fazole a třený česnek, zahustíme světlou jíškou a dalších 15 minut povaříme.
4 Nakonec vložíme do polévky připravené knedlíčky, podušenou řepu, na plátky nakrájenou šunku a krátce povaříme. Smetanu podáváme zvlášť.

Mohlo by Vás zajímat

Boršč po štětsku
Nejdříve si upravíme knedlíčky. Mleté maso smícháme s cibulí, vejcem, osolíme, opepříme, a tvoříme knedlíčky velikosti vlašských ořechů, které p...
 · 02:00
Ukrajinský boršč
Silný a chutný boršč získáme pouze tehdy, když vývar připravujeme z přední části hovězí hrudi nebo žeberních, i zadních částí vepřového. Bujón na...
 · 02:00 · 01:00
Vesnický boršč
Postup přípravy: Omyté maso zalijeme 1 a 0,5 litrem vody, osolíme, přidáme bobkový list a několik zrnek pepře. Vaříme hodinu. V hrnci rozpustíme ...
 · 02:00 · 01:00 · 02:00
Ukrajinský boršč
1. Hovězí maso omyjeme, vložíme do studené osolené vody, uvedeme do varu a na mírném ohni va?íme doměkka. Do jiné nádoby si dáme vařit na kostičk...
 · 02:00 · 01:00 · 02:00 · 02:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...