Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní polévky > Slepičí polévka pro osm osob
 

Slepičí polévka pro osm osob

Slepičí polévka pro osm osob
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
972x
Autor: neuveden

SUROVINY

1,5 nebo 2 celé slepice;
8 litrů vody;
40 dkg mrkve;
40 dkg petrželového kořene;
1 svazeček petrželové natě;
1 zelený paprikový lusk;
1 plátek celeru;
1 polévková lžíce pepře v celku;
sůl podle chuti;
na osobu 2 dkg polévkových těstovin (vřetének);

POSTUP

Maso vložíme do hrnce s teplou vodou a dáme vařit. Když totiž voda na vaření bude teplá, rychle nám „zacelí” krvavá místa na povrchu masa, a tak bude stačit sebrat pěnu s povrchu polévky pouze jednou. Kdybychom však začali vařit ve studené vodě, a přesto bychom chtěli mít polévku čistou, průzračnou a nezakalenou, museli bychom pěnu sbírat několikrát. Když začne polévka vřít, vhodíme do ní očištěnou a po délce nakrájenou zeleninu. Lžící na cezení potom sebereme pěnu, přidáme do polévky celé kuličky pepře a podle chuti osolíme. Před podáváním vyndáme zeleninu vedle na talíř. Těstoviny, které se mezitím uvařily v jiném hrnci, rozdělíme do hlubokých talířů a slepičí polévku na ně dávkujeme naběračkou. Jak uvařit těstoviny: Vřeténka vaříme zvlášť. Nasypeme je do horké slané vody a potom je necháme vařit na malém ohni. Když ještě nejsou těstoviny úplně dovařené, stáhneme je s plotny a necháme je stát ve vodě, ve které se vařily, pod pokličkou asi 10-15 minut. Potom je scedíme, opláchneme vodou a necháme v cedníku trochu oschnout. Nakonec je rozdělíme do polévkových talířů.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.