Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Ostatní pro děti > Jahodoví šneci
 

Jahodoví šneci

Jahodoví šneci
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Náročnost
obtížný
Počet zobrazení
1410x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těsto:
4 vejce
130 g polohrubé mouky
100 g moučkového cukru
1 bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
2 PL vody
1 PL kakaa
Náplň:
150 g jahod
400 ml smetany na šlehání
2 ČL Želatiny čiré Dr.Oetker
25 ml vody
1bal Vanilínového cukru Dr.Oetker
Na tykadla:
5-6 plátků kandovaného ananasu
3 kostičky tmavé čokolády

POSTUP

1. Žloutky vyšleháme s vodou do pěny. Přidáme moučkový a vanilínový cukr a opět šleháme (na nejvyšším stupni el. šlehače) do pěny. Pak přidáme prosátou mouku s kakaem a šleháme na nejnižším stupni el. šlehačem dokud nevznikne hladké těsto. Nakonec vmícháme sníh z bílků. 2. Těsto vylijeme na plech vyložený pomaštěným pečícím papírem. Uhladíme stěrkou a dáme péct při teplotě cca 200°C po dobu asi 9 – 11 minut. Po upečení posypeme ihned moučkovým cukrem a vyklopíme pocukrovanou stranou na utěrku. Stáhneme pečící papír a po delší straně (tak aby pak vzniklo víc šneků) i s utěrkou srolujeme. Necháme vychladnout. 3. Jahody krátce rozmixujeme s vanilínovým cukrem. Želatinu namočíme do vody. Nabobtnalou želatinu zahřejeme ve vodní lázni (nesmí se vařit!) a pak ji přimícháme k jahodám. Ušleháme šlehačku. Jahodovou hmotu zlehka vmícháme do šlehačky. Náplň necháme za občasného míchání v lednici ztuhnout. 4. Do zdobícího sáčku odebereme asi 3 PL jahodové náplně. Roládu opatrně rozmotáme. Zbytek náplně natřeme na piškot (po celé ploše). Pak roládu opět srolujeme, ale ne až do konce – tak aby nám zůstal cca 5 cm rovný (nedotočený) kousek. Na tento rovný kousek nastříkáme zdobícím sáčkem vedle sebe tělíčka a hlavičky šneků (proužky, na konci silnější). 5. Z kandovaného ananasu nakrájíme tenké proužky, které na konci namáčíme v rozehřáté čokoládě. Takto připravená tykadla zapicujeme vždy po dvou do jednoho šneka. Roládu necháme v lednici ztuhnout alespoň 3 hodiny. 6. Krájíme po jednotlivých šnecích.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.