Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Pizza > Italská dvojitá calzone "scalcione di cipola"
 

Italská dvojitá calzone "scalcione di cipola"

Italská dvojitá calzone
 
  • přidat obrázek ...
 
*
Počet porcí
4
Náročnost
lehký
Počet zobrazení
1994x
Autor: neuveden

SUROVINY

Těsto:
1 balíček suchých kvasnic
300 ml velice telé vody
1000 ml polohrubé mouky + víc na vál
60 ml extra panenského olivového oleje
60 ml bílého vína
sůl
pepř podle chuti
Náplň:
60 ml extra panenského olivového oleje
900 g velice jemně nakrájeného pórku
3 lžíce mléka
1 lžička cukru
6 ančoviček (sardelí), na jemno posekaných
125 ml černých oliv na jemno posekaných
60 ml posekané petrželky, nejlépe italské, plocholisté
2-3 zralá rajčata, oloupaná, bez semínek a na jemno posekaná
0,5 hrnku zlatých hrozinek, namočených v horké vodě a vyždímaných
60 ml stejného oleje na plech a na pomaštění povrchu calzones
1 lžička cukru

POSTUP

Těsto: Předehřát troubu na 230°C alespoň po 30min. Posypat kvasnice na 0,25 hrnku vody a když vzejdou, přilít zbytek vody. Ve velké míse s moukou utvořit důlek a do něj nalít smíchané víno s olejem, solí a pepřem. Potom přidat kvasnice a vše zpracovat rukama v těsto. Přendat na pomoučený vál a dále těsto hníst tak dlouho, až není lepkavé. Přikrýt jej navlhčenou utěrkou, zatím co se připravuje náplň. Přendat těsto na trochu pomaštěný plech a pěstí do něj několikrát bouchnout. Rozdělit těsto na dva díly, jeden trochu větší než druhý. Přendat na pomoučený vál a vyválet větší díl na 35cm kruh, asi 2.5cm tlustý. Přendat na pomaštěný plech (nebo máteli pizza nádobu). Doprostřed dát náplň, rozetřít ji, ale nechat 2.5cm okraj prázdný. Vyválet druhý kruh o něco menší a položit jej na náplň. Zarolovat spodní těsto přes vrchní a přitisknout je dobře k sobě. Potřít calzone olejem navíc, psypat cukrem (cukr pomůže k zhnědnutí těsta) a propíchat vrch vidličkou. Vložit do trouby na 15min., snížit teplotu na 180°C a péct dalších 30min. Může se podávat ihned, nebo nehat zchladnout na pokojovou teplotu. Náplň: Rozehřát pánev na středním ohni, přidat olej. Do horkého oleje přidat pórek a pomalu jej smažit, až je měkký, ale ne hnědý., asi 15min. Přidat mléko a dusit po dalších 5min., kdy pórek je skoro jako kaše. Přidat ančovičky, olivy, rajčata a petrželku. Dobře zamíchat a smažit dále, až se všechna tekutina vypaří a směs je hustá. Sejmout z ohně a zamíchat dovnitř hrozinky. P.S.: Calzone je z oblasti Puglia, kde kuchaři také někdy přidávají 250g mozzarella sýr, nebo na jemné kostky nakrájenou šunku. Také se někdy přidává 250g ricotta sýru rozdrobeného na náplň. Množství náplňe by mělo být asi přibližně stejně jako je v receptu (přidáte-li něco, tak ubrat trochu pórku).
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.