
Kalábrijská pizza s rajčaty a tuňákem
SUROVINY
350 g hladké mouky
20 g kvasnic
2 polévkové lžíce škvařeného vepřového sádla
220 ml vlažné vody
sůl
tuk na pomazání formy
Náplň:
600 g rajčat
200 g tuňáka v oleji
50 g ančoviček
50 g zelených nadívaných oliv
2 vejce
1 šalotka s natí
3 polévkové lžíce olivového oleje
20 g kvasnic
2 polévkové lžíce škvařeného vepřového sádla
220 ml vlažné vody
sůl
tuk na pomazání formy
Náplň:
600 g rajčat
200 g tuňáka v oleji
50 g ančoviček
50 g zelených nadívaných oliv
2 vejce
1 šalotka s natí
3 polévkové lžíce olivového oleje
POSTUP
Mouku prosejeme na vál, uprostřed uděláme důlek a do něho rozdrobíme kvasnice. Přidáme sádlo a osolíme. Přilijeme cca 220 ml vlažné vody a vypracujeme rukama těsto. Pak je uložíme na moukou posypanou misku, poprášíme také moukou a necháme v teple 2 hodiny kynout.
Vejce uvaříme natvrdo, ochladíme,oloupeme a nakrájíme na 5 mm silná kolečka, zelenou nať šalotky nakrájíme nadrobno, tuňáka rozdrobíme, ančovičky oloupeme a rozkrájíme na části. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek, nakrájíme na plátky a smažíme 5 minut na olivovém oleji. Osolíme a necháme vychladnout.
Vykynuté těsto rozválíme na kulatý plát tlustý 4 až 5 mm. Formu na pizzu vymastíme a vyložíme těstem tak, aby bylo pokryto dno i strany. Na těsto navrstvíme nejprve osmažená rajčata a pak zbylou náplň. Posypeme posekanou šalotkou. Pečeme 20 minut v troubě rozpálené na 200°C.
Recept "Kalábrijská pizza s rajčaty a tu..." porušuje má autorská práva.
KOMENTÁŘE

Nový komentář

Eugen Letý © 2004 - 2019
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.