Jednoduchá domácí paštika

0 hodnocení00:02
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience: 500-750 g prorostlejšího bůčku
  • kuřecích jater 500 g
  • sůl
  • pepř
  • zázvor
  • muškátový oříšek
  • cibule
  • kmín
  • tuk (sádlo)

Postup

1 Postup přípravy: Bůček upečeme s cibulí, kmínem a eventuálně zázvorem. Kuřecí játra podusíme na troše tuku a cibuli 0,5. Okořeníme pepřem, zázvorem, muškátovým oříškem a osolíme. Ještě vlažné umeleme obojí i se šťávou, promícháme, případně dokořeníme. Napěchujeme do sklenice či misky a uložíme v chladu. Bůček vybereme výjimečně raději tučnější, aby se pomazánka nedrolila

Mohlo by Vás zajímat

Paštika
Maso a játra umeleme a vše dobře promícháme. Plníme do malých skleniček s uzávěrem a 1 hodinu zaváříme při teplotě 60-70 stupňů. V chladu vydrží...
Kachní paštika se slaninou
1. Játra pokrájíme. 300 g marinujeme 2 hod. ve 3 lžících sherry s tymiánem. Dusíme slaninu, cibuli a 2 bobkové listy. Přidáme ostatní játra. Osma...
 · 02:50
Paštika z kuřecích jater v mikrovlnné troubě
Rozmelnete játra a spek v robotu, nebo je dvakrát umelte v masovém strojku. Vmíchejte do nich vejce, mouku a smetanu. Osolte a opeprete. Pridejte...
 · 02:50 · 00:45
Česneková pomazánka 1
Tvrdý sýr nastrouháme na jemném struhadle. Česnek oloupeme a prolisujeme. Masox, heru nebo máslo, prolisovaný česnek a rajský protlak smícháme vi...
 · 02:50 · 00:45 · 00:20 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...