Filé na smetaně

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • filé (ideální je treska)
  • sterilovaná zelenina
  • plátkový eidam
  • smetana ke šlehání 1
  • kečup jemný
  • soli 1 špetka
  • bílého pepře 1 špetka

Postup

1 Filé omyjeme, posolíme opepříme a vložíme do troškou másla vytřeného pekáčku. Pak na filé rozložíme zeleninku, podlejeme troškou vody a šoupneme na deset minut do rozehřáté trouby. Po deseti minutkách nakapeme na zeleninku kečup, zalejeme smetanou a přikryjeme sýrem, který taky trošku pokapeme kečupem. Můžeme také ještě trošku podlít nálevem ze zeleninky. Pečeme dokud šťávička trošku nezhoustne a sýr se nezačne červenat. Podáváme s brambůrkama.

Mohlo by Vás zajímat

Dušené rybí filé v hořčičné omáčce
Pórek očistíme, opereme a nakrájíme na kousky. Povaříme jej ve 300 ml osolené vody přibližně 8 minut. Necháme okapat a vývar si zachytíme. Mezití...
 · 00:30
Filé zapečené s nivou
Filé posypeme kořením na ryby a na pánvi zprudka opečeme. Vložíme do vymazaného pekáčku. Filé zalijeme rozšlehanými vejci a posypeme nivou. Dám...
Rybí ragů na starořecký způsob
Rybu pokapeme citronovou šťávou, posypeme nasekanou bazalkou a necháme odležet. Na olivovém oleji osmahneme cibulku, přidáme kořenovou zeleninu,...
Candát sečského chataře
Candáta nakrájíme na porce, osolíme, a v troubě pečeme na másle. Když je ryba skoro měkká, posypeme ji strouhanými oříšky, přelijeme máslem a dop...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...