Čalamáda -hlavní jídlo

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • dobrého uzeného masa 0,75 kg
  • velké cibule 2
  • slanina
  • sádlo
  • hladká mouka na zahuštění
  • hlávkového zelí 1 kg
  • rajský protlak + čerstvá rajčata 2-4 ks /nemusí být/ 1
  • sůl, pepř
  • mletá sladká paprika
  • bobkové listy 3
  • nového koření 5 kuliček
  • pepře 5 kuliček
  • masox
  • chilli
  • 4-5 stroužků česneku

Postup

1 Příprava:
2 Na sádlo dáme zpěnit cibuli a přidáme nakrájenou slaninu. Vložíme nakrájené uzené maso na kostky /nejlépe krkovička + obíračka pro vůni/. Přidáme koření a masox a dusíme do poloměkka. Potom zaprášíme hladkou moukou přidáme rajský protlak , oloupaná nakrájená rajčata(nemusí být) Mrkev nakrájenou na kolečka a zelí na proužky. Dusíme dokud zelenina nezměkne, podléváme. Před dokončením dochutíme česnekem, solí a pepřem, případně přidáme chilli. Potřebujeme získat šťávu, abychom neměli jídlo moc husté a suché. Podáváme s houskovým knedlíkem. I přes nezvyklou kombinaci je jídlo velmi chutné a zajímavé. V čalamádě převládá chuť zelí a chuť uzeného, proto musí uzené maso vonět kouřem.
3 Dobrou chuť a doporučuji jídlo vyzkoušet.
4 Doporučená příloha:
5 knedlík a dobře vychlazené pivo

Mohlo by Vás zajímat

Zapékané brambory s uzeným masem a zelím
Drobně nakrájenou cibuli zpě­níme na oleji, přidáme zelí, kmín, podlijeme malou naběrač­kou teplé vody a dusíme téměř doměkka (pokud je dobré kys...
Jehněčí výborné pikantní klobásky
Burghul vložit do misky, zalít ho vodou a nechat stát po 15min. Slít a propláchnout pod studenou vodou. Slít a vymačkat přebytečnou tekutinu. ...
Chlebové karbenátky
Chleba namočíme do mléka, přidáme umletý točený salám, osmaženou cibulku, 2 vejce, strouhanku, sůl a koření. Vytvoříme tužší těstíčko a necháme o...
Krajová třímasá bašta se zelím
Knedlíky uděláme podle svých zvyklostí, nebo podle ná­vodu na sáčku s knedlíkovou směsí. Zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou a necháme vařit zhrub...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...