Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Vepřové maso > Dršťky po caenském způsobu (tripes a la mode Caen)
 

Dršťky po caenském způsobu (tripes a la mode Caen)

Dršťky po caenském způsobu (tripes a la mode Caen)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Náročnost
středně
obtížný
Časová náročnost
127 min.
Počet zobrazení
1116x
Autor: ajta

SUROVINY

1 kg ovařených drštěk
20 dkg cibule
25 dkg mrkve
1 dl calvadosu
2 telecí nožky
20 dkg vepřových kůžiček
česnek
tymián
bobkový list
4 snítky petrželky
bouquet garni
7 dl), - bílé víno nebo cidr (asi
hřebíček
pepř
sůl

POSTUP

Telecí nožky vykostíme a nakrájíme na kousky.
Kameninový hrnec vyložíme nejprve vepřovými kůžičkami a nakrájenými telecími nožkami, na to položíme kolečka cibule propíchané hřebíčky, kolečka mrkve, česnek, tymián, bouquet garni, bobkový list, petrželku, osolíme, opepříme. Pak přidáme dršťky nakrájené na kousky, a tak střídáme vrstvy – až do úplného vypotřebování. Vždy vrstvu kůžiček a nožiček, vrstvu cibule, mrkve a koření a vrstvu drštěk. Vše zalijeme vínem (cidrem) tak, aby celá náplň byla ponořena. Nakonec zalijeme skleničkou calvadosu.

Zakryjeme pokličkou, kterou k hrnci přilepíme těstem z mouky a teplé vody. Hrnec dáme na mírný oheň a necháme opravdu mírně „bublat“ (mijoter) po celých 8 hodin.

Před podáváním vyjmeme bouquet garni a zeleninu a pečlivě z omáčky sebereme tuk. Pak znovu ohřejeme a jíme velmi horké z nahřátých talířů.

P.S.: Nenechte se odradit délkou přípravy, je to neskutečné jídlo, skvostné. Ovšem ten kameninový hrnec je opravdu podmínkou.


Doporučená příloha:
venkovský chléb
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.