Duryňské vepřové žebírko
01:00
Postup
1 1. Nasekaná žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a hořčicí a necháme 24 hodin uležet v chladničce.
2 2. Odleželá žebírka opečeme po obou stranách na horkém oleji, vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou na nudličky, krátce orestujeme, přilijeme pivo, převaříme a šťávou s cibulí přelijeme žebírka.
3 3. Jako přílohu podáváme opečené brambory, vařené brambory nebo bramborovou kaši.
Mohlo by Vás zajímat
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
· 01:15 ·
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
· 01:15
Vepřové plátky mírně naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrájen...
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
Komentáře