Duryňské vepřové žebírko

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 1. Nasekaná žebírka mírně naklepeme, okraje nařízneme, osolíme, opepříme, potřeme olejem a hořčicí a necháme 24 hodin uležet v chladničce.
2 2. Odleželá žebírka opečeme po obou stranách na horkém oleji, vyjmeme, do výpeku přidáme máslo, cibuli nakrájenou na nudličky, krátce orestujeme, přilijeme pivo, převaříme a šťávou s cibulí přelijeme žebírka.
3 3. Jako přílohu podáváme opečené brambory, vařené brambory nebo bramborovou kaši.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...