Maso pečené v zelí

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • vepřového masa (plecko 600 g
  • krkovička)
  • velká cibule 1
  • menší hlávka zelí 1
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • olej

Postup

1 Omyté a osušené maso nakrájíme na větší kostky. Zelí nakrouháme najemno a rozprostřeme do pekáčku. Lehce osolíme a okmínujeme. V pánvi na rozehřátém oleji necháme zpěnit pokrájenou cibuli, přidáme maso, osolíme, opepříme a opékáme za stálého míchání do zezlátnutí cibule i masa. Pak obsah pánve vysypeme do pekáčku na zelí, trochu podlijeme vodou (málo, zelí pustí šťávu) a ve vyhřáté troubě upečeme do změknutí masa (asi 30 minut).
2 Pro milovníky knedlí: podáváme s libovolnými knedlíky, doporučuju chlupaté nebo hrnkové.
3 Pro milovníky těstovin: během pečení masa uvaříme 300 g těstovin (kolínka, vřetena,...) a uvařené zcezené těstoviny vmícháme do pekáče k hotovému masu a zelí.
4 Pro zastánce zdravé výživy: vepřové maso nahradíme kousky vykostěných kuřecích či krůtích stehen a těstoviny použijeme celozrnné.

Mohlo by Vás zajímat

Segetinský guláš
1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tluče...
 · 01:15 · 
Baskické vepřové s fazolemi
Z fazolí slijeme vodu. Dáme je do velkého hrnce a přelijeme vodou, přivedeme k varu a prudce vaříme 10 minut. Zmírníme oheň a fazole zvolna vařím...
 · 01:15
Zvíkovský rarášek v alobalu
Vepřové plátky mírně nakle­peme, osolíme a opepříme z obou stran, jak jsme zvyklí. Na jednu polovinu řízku na sebe narovnáme na kolečka pokrá­jen...
Uzbecký plov
Nejdříve je třeba nakrájet mrkev, abychom je měli připravenou. Čím větší, tím lépe se krájí. Nejdříve podélně na tenčí plátky, pak se jich vždy n...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...