Vaječná sedlina

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • mléko
  • vejce
  • muškátový květ
  • chuťový doplňěk (šuka, hrášek, rajský protlak nebo jiné jemně strouhané suroviny)

Postup

1 základ sedliny tvoří mléko s rozšlehanými vejci, okořeníme muškátovým květem a přidáme chuťový doplněk (šunka, hrášek, rajský protlak a jiné jemně sekané potraviny). Vaří se zvolna ve vymaštěné formě ve vodní lázni - Po ztuhnutí necháme sedlinu vychladit a krájíme na kostičky nebo vypichujeme různé tvary.

Mohlo by Vás zajímat

Vaječná sedlina
Ve studené polévce nebo mléce či smetaně rozkvedláme celá vejce, po případě vejce a žloutky, a dobře našleháme. Přidáme sůl, koření, a je-li třeb...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...