Kapustnica s domácou klobáskou a údeným masom

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • kyselého zelí 400 g
  • uzeného bůčku 300 g
  • klobása 1
  • cibulí 5
  • vývaru litr
  • lžíce mleté papriky
  • sůl
  • pepř
  • sušené švestky
  • hříbky
  • brambora
  • bobkový list
  • jalovec
  • kysaná smetana

Postup

1 Ve větším hrnci rozškvaříme nakrájenou slaninu, osmahneme na ní nakrájenou cibuli, vmícháme papriku a zalijeme vývarem. Přidáme na plátky nakrájené maso, proprané a překrájené kysané zelí, osolíme a opepříme a dochutíme kořením. Vaříme asi hodinu až maso a zelí změkne. Těsně před dovařením přidáme sušené švestky, hříbky a klobásu. Necháme přejít varem, dochutíme a podáváme s kysanou smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Šamrole s rukolou
Cesto si vyvaľkáme, ľahko pomúčime. Jabĺčka nakrájame na tenké plátky, posypeme cukrom a zapečieme v rúre (alebo si pripravíme karamel a jabĺčka ...
00:20 · 
Květáková žemlovka
Postup přípravy: Květák rozebereme na růžičky a uvaříme skoro do měkka. Scedíme. Rohlíky nakrájíme na pláky, klobásku na kostičky. Do vymazaného ...
00:20 ·  · 00:44
Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu nakrájame na hrubšie rezance a varíme vo vode (cca 3-4 dcl, podľa veľkosti kapusty), do ktorej sme pridali soľ, MAGGI Harmóniu chuti, a b...
00:20 ·  · 00:44
Hrachová kaša 2
Hrach zalejeme vodou a necháme 24 hodín odstáť. Na druhý deň vodu zlejeme, dáme do hrnca, zalejeme vodou asi 2 cm nad hrach a rozvaríme hrach do ...
00:20 ·  · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...