Biela roláda Patrícia

Biela roláda Patrícia
0 hodnocení02:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • CESTO:
  • vajec 5
  • kryštálového cukru 100 g
  • lyžica oleja 1
  • polohrubej múky 150 g
  • lyžička kypriaceho prášku 1
  • džem
  • PLNKA:
  • vajcia 3
  • lyžice kryštálového cukru 4
  • lyžice polohrubej múky 4
  • štipka kypriaceho prášku
  • lyžice kakaa 2
  • rumu 100 ml
  • jahodového alebo malinového sirupu 100 ml
  • džem
  • KRÉM:
  • stuženého tuku Palmarin 50 g
  • práškového cukru 50 g
  • BIELA HMOTA:
  • sušeného mlieka 130 g
  • práškového cukru 130 g
  • stuženého tuku Cera 130 g
  • čokoládová poleva

Postup

1 1.
2 Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtky a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiatu múku s kypriacim práškom. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené cesto zavinieme aj s papierom. Vychladnutú roládu rozvinieme, stiahneme z nej papier, potrieme džemom a pozdĺž dlhšieho okraja cesta vytvoríme z pripravenej plnky valček. Cesto opäť zrolujeme.
3 2.
4 Plnka: Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne primiešame 4 lyžice kryštálového cukru, žĺtky a 4 lyžice múky so štipkou kypriaceho prášku. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a vo vyhriatej rúre upečieme. Upečené vychladnuté cesto rozmrvíme do misy, pridáme 2 lyžice kakaa, 3 lyžice džemu, rum, sirup a spracujeme na tuhú hmotu.
5 3.
6 Krém: Palmarin s cukrom dobre vymiešame a touto zmesou natrieme povrch rolády. Biela hmota: Zo sušeného mlieka, práškového cukru a tuku 40 cm)a×vypracujeme tuhšiu hmotu, ktorú vložíme do igelitového vrecka (25 vyvaľkáme. Vrecko z jednej strany rozstrihneme, hmotu preklopíme na roládu a mierne pritlačíme. Povrch rolády ozdobíme čokoládovou polevou.

Mohlo by Vás zajímat

Ořechová roláda s krémem
Bílky vyšleháme za postupného přidávání cukru na pevný sníh. Hl. mouku promícháme s ořechy a zlehka ji vmícháme do sněhu. Těsto rozetřeme na pe...
02:00 · 
Roláda z máslových sušenek
Moučkový cukr prošijeme do misky, přidáme dva žloutky a ve vodní lázni šle­háme do zhoustnutí. Máslové sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a ...
02:00 ·  · 01:00
Sametová roláda
Bílky vyšleháme s cukrem na sníh. Vmícháme žloutky, sodu a mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 220°°C. Ml...
02:00 ·  · 01:00 · 01:50 · 
Piškotová roláda s jahodami
Pečící troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Bílky šleháme dotuha a zároveň do nich zašleháme polovinu cukru. Žloutky šleháme se zbylým cukrem až vzn...
02:00 ·  · 01:00 · 01:50 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...