Sametová roláda

0 hodnocení01:50snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Bílky vyšleháme s cukrem na sníh. Vmícháme žloutky, sodu a mouku. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem a pečeme asi 10 minut na 220°°C.
2 Mléko rozmícháme s moukou a svaříme na kaši. Po vychladnutí zašleháme změklé máslo.
3 Krém rozdělíme na dvě části. Do první přidáme vanilkový cukr a dvě lžíce ml. cukru. Do druhé zbylý cukr a kakao.
4 Upečený plát potřeme částí světlé náplně a pak rozetřeme tmavou náplnˇ.
5 Opatrně stočíme a dáme ztuhnout.
6 Poté roládu potřeme zbylým světlým krémem a obalíme v kokosu.

Mohlo by Vás zajímat

Biela roláda Patrícia
1. Cesto: Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, do ktorého postupne pridáme kryštálový cukor, žĺtky a lyžicu oleja. Nakoniec zľahka primiešame preosiat...
02:00
Ořechová roláda s krémem
Bílky vyšleháme za postupného přidávání cukru na pevný sníh. Hl. mouku promícháme s ořechy a zlehka ji vmícháme do sněhu. Těsto rozetřeme na pe...
02:00 · 02:00 · 
Roláda z máslových sušenek
Moučkový cukr prošijeme do misky, přidáme dva žloutky a ve vodní lázni šle­háme do zhoustnutí. Máslové sušenky vložíme do mikrotenového sáčku a ...
02:00 · 02:00 ·  · 01:00
Piškotová roláda s jahodami
Pečící troubu rozehřejeme na 220 stupňů. Bílky šleháme dotuha a zároveň do nich zašleháme polovinu cukru. Žloutky šleháme se zbylým cukrem až vzn...
02:00 · 02:00 ·  · 01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...