Bleskové Zürcher Geschnetzeltes na smetaně

Bleskové Zürcher Geschnetzeltes na smetaně
0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • cibule 1
  • čerstvých hub 300 g
  • telecího masa z nohy 600 g
  • mouka
  • másla 50 g
  • sklenička bílého, suchého vína 1
  • kyselé smetany 150 ml
  • sůl a pepř
  • nasekaná petrželka

Postup

1 Oloupat a nakrájet cibuli, očistit a na plátky nakrájet houby. Nakrájet maso na plátky a obalit je v mouce.
2 Rozehřát máslo na pánvi a na prudko osmažit maso (smažit po částech). Vyjmout maso a udržovat v teple.
3 Osmažit cibuli, až zesklovatí. Přidat houby, víno, smetanu a rychle prohřát, než se přidá maso, sůl a pepř. Nechat přijít k varu, ale nevařit.
4 Podávat horké, posypané petrželkou a s přílohou Rösti
5 Doporučená příloha:
6 Rösti z Labužníka a zbytek vína.
7 Původní kuchyní tohoto receptu je Švýcarsko

Mohlo by Vás zajímat

Teľací krk pečený
Z umytého mäsa odsekneme čiastočne krčné kosti, aby sme mohli mäso lepšie porciovať. Kosti posekáme, rozložíme na dno pekáča a na ne položíme...
Telecí řízky s citrónem na roštu
Řízky naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme citrónovou šťávou a olejem a poskládané na sebe necháme odležet v chladu. Opékáme na roštu 4 minuty ...
 · 
Medailónky s vinou omáčkou
Maso nakrájíme na plátky, lehce naklepeme, osolíme, opepříme a lehce pokapeme citrónovou šťávou nebo vínem. Necháme uležet dvě až tři hodiny v ch...
Telecí pečeně se sýrem
Maso omyjeme a posypeme sekanou bazalkou, rozmarýnem, ochutíme solí a pepřem. Na pánvi rozehřejeme máslo a maso zprudka orestujeme. Přendáme na p...
 · 01:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...