Císařský trhanec

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • polohrubé mouky 150 g
  • mléka 0,5 l
  • žloutky 3
  • bílků - sníh ze 3
  • lžíce moučkového cukru 2
  • citronová kůra
  • lžic rostlinného oleje 5
  • sklenička jahodového kompotu (může být i jiný)
  • sáček vanilkového cukru
  • špetka soli

Postup

1 Postup přípravy: V mléce rozmícháme žloutky, cukr, citronovou kůru, vanilkový cukr, sůl a mouku, přidáme pevný sníh z bílků a lehce promícháme, až nám vznikne těsto jako na omelety. Vléváme na omaštěnou rozpálenou pánev a pečeme po obou stranách do zlatova. Upečený trhanec vyklopíme na talíř, dvěma vidličkami rozdtrháme na menší kousky a poklademe kompotem i se šťávou. Můžeme zdobit šlehačkou nebo smetanou.

Mohlo by Vás zajímat

Trhanec
Zubereitung: Milch, Dotter und Mehl versprudeln. Zucker, Vanillezucker, Rosinen, Salz, Rum, Orangenaroma, Vanillearoma unterrühren. Geschmolz...
00:30 · 
Trhanec
Postup přípravy: V mléce rozšleháme krupici, cukr, sůl, žloutky a přidáme citronovou kůru. Vyšleháme sníh z bílků a přidáme do těsta spolu s vypr...
00:30 ·  · 00:44
Trhanec
V mléce rozmícháme žloutky, osladíme, přidáme strouhanou citronovou kůru a také mouku. Mouku přidáváme postupně než nám vznikne řídší těsto. Do t...
00:30 ·  · 00:44 · 00:45
Vločkový trhanec
Postup přípravy: Vločky zalijeme vroucí vodou a vroucím mlékem a necháme hodinu bobtnat. Pak vmícháme žloutky, cukr, strouhanku, máslo a nakonec ...
00:30 ·  · 00:44 · 00:45 · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...