Diplomatické řezy

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • vajec - Ingredience:
  • moučkového cukru 180 g
  • sáčky mandlového pudingu 3
  • lžička prášku do pečiva
  • jahodová zavařenina
  • balíčky kulatých piškotů 2
  • silná černá káva
  • likér Amaretto
  • čokolády Kaštany (tyčky) 3
  • trochu másla
  • Krém:
  • hladké mouky 30 g
  • mléka 0,25 l
  • moučkového cukru 150 g

Postup

1 ostup přípravy: Utřeme žloutky s cukrem, přidáme mandlový puding s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků (ušlehaný se špetkou soli). Dáme na vymazaný a vysypaný plech (nebo pečicí papír) a v mírné troubě upečeme. Vychladlý piškot potřeme zavařeninou. Piškoty namáčíme do kávy s likérem (likérem nešetřit) a poklademe na piškot.
2 Na krém si připravíme jíšku z 30 g másla a mouky, přilijeme mléko a uvaříme hustou kaši. Zbytek másla našleháme s cukrem a po částech zašleháváme prochladlou jíškovou kaši. Krém natřeme na piškoty. Celé řezy polijeme opatrně rozpuštěnými Kaštany s máslem. Dáme ztuhnout. Přikryjeme alobalem a uložíme v lednici nejméně na 24 hodin.
3 Čím uleženější, tím lepší. Krájíme nožem namáčeným do horké vody, aby poleva nepopraskala. Také se může použít vanilkový puding a do kávy rum.

Mohlo by Vás zajímat

Grilujeme
GRILUJEME Kdo by odolal pochoutkám připraveným na grilu! Nejlépe chutná samozřejmě na vzduchu, na zahradě nebo v zahradní restauraci, al...
Perníkové řezy s jablky
Do mouky vmícháme cukr, kakao, prášek do perníku a sodu. Přidáme olej, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce, oloupaná, nastrouhaná jablka a umí...
00:50
Lístkové těsto
Takéo cesto sa pripravuje najlepšie v chladnej miestnosti z kvalitnej hladkej múky, stuhnutého tuku a ďalších surovín podľa receptu. Povrch ...
00:50 · 
Vánoční kokosové řezy
1) z tuku, cukru, žloutků, mouky vypracujeme linecké těsto, necháme v chladu odpočinout a pomocí válečku přeneseme na suchý plech a upečeme dorůž...
00:50 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...