Sledi nadívaní houbami

0 hodnocení01:00
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

Postup

1 Postup přípravy: Sledě vykucháme, očistíme, odstraníme páteř a kosti. Několikrát je opláchneme studenou vodou, zalijeme mlékem a necháme 24 hodin odležet. Houby opláchneme, zalijeme malým množstvím vody, uvaříme, scedíme (vývar si ponecháme) a nadrobno nakrájíme. Housku namočíme ve vývaru z hub a dobře vymačkáme. Na rozehřátém oleji zesklovatíme na kostičky nakrájenou cinbuli, přidáme houby a vymačkanou housku, osolíme, opepříme, zamícháme a několik minut smažíme. Sledě vyjmeme z mléka necháme okapat, osolíme, do každého vložíme houbovou nádivku. Na pánvi rozpálíme zbytek oleje, sledě zaprášíme moukou, obalíme ve vejci a ve strouhance. Smažíme dorůžova 3-4 minuty z každé strany. Podáváme s bramborami a salátem ze syrové zeleniny.

Mohlo by Vás zajímat

Marinovaní sledi
Postup přípravy: Vodu převaříme s octem, olejem a nakrájenou cibulí, přidáme sůl, pepř a nové koření, bobkový list, tymián a worchestrovou omáčku...
00:30
Filé a houbami
Na porce nakrájené filé dáme do vymazané ohnivzdorné misky a přikryté v troubě asi 10 - 15 minut dusíme. Na kousku másla podusíme očištěné houby ...
00:30 · 00:30 · 
Filé v lese
Postup přípravy: Žampiony očistíme, pokrájíme na plátky a podusíme do měkka na olivovém oleji. Podlijeme horkou vodou, přidáme granulovanou jíšku...
00:30 · 00:30 ·  · 00:44
Filé z lososa s rýži a sýrem feta
1. Rýži uvedeme do varu s vývarem a se 250 ml vody. Přikryté vaříme asi 15 min. 2. Cibuli a česnek oloupeme a posekáme. Žampiony očistíme a š...
00:30 · 00:30 ·  · 00:44 · 00:40
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...