Zapečené jehněčí kotlety ´´niva´´

Zapečené jehněčí kotlety ´´niva´´
0 hodnocení00:04
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • malých jehněčích kotlet (po 50 g) 16
  • slanina nakr,na kostičky 100 g
  • sůl
  • str. česneku 3
  • bílý pepř z mlýnku
  • olivového oleje 2 lžíce
  • rajčata 2
  • nivy 50 g
  • klž mletý tymián 1
  • strouhanky 4 lžíce
  • rajčat 500 g
  • cibule 1
  • bílého vína 6 lžic

Postup

1 Příprava:
2 1. Kotlety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Rozehřejeme 2 lžíce oleje a slaninu, kotlety na něm po obou stranách rychle opečeme a narovnáme do vymaštěné zapékací mísy. Troubu předehřejeme na 220 °C.
3 2.Rajčata pokrájíme na kostky. Nivu rozmačkáme a promícháme s tymiánem, rajčaty ,utřeným česnekem a strouhankou. Krémem potřeme kotlety a zapékáme v troubě asi 15 min.
4 3. Oloupeme čerstvá rajčata a rozkrájíme je na kostičky. Cibuli zesklovatíme na 2 lžících oleje. Přidáme rajčata a bílé víno a podusíme. Osolíme a opepříme. Zapečené kotlety rozdělíme na talíře, obložíme dušenými rajčaty a podáváme s bramborami.
5 Doporučená příloha:
6 Brambory

Mohlo by Vás zajímat

Jehněčí Ťapák
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podl...
Jehněčí na víně
V misce smícháme česnek, kmín, papriku, šafrán, sůl a pepř. Do mísy dáme jehněčí maso, přidáme koření a dobře promícháme tak, aby kostky byly pok...
Jehněčí po římsku
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne....
 · 01:05 · 
Jehněčí po provensálsku
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti...
 · 01:05 ·  · 05:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...