Hmota na potahování dortů - Kovářka

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

  • sušeného mléka (je jedno jaké 50 g
  • jen to má pak jinou barvu - nízkotučné je bělejší
  • plnotučné víc do žluta) -100 g moučkového cukru (vždy platí ten poměr 2:1 - cukr : mléko) -tenoučký plátek (malý kousek) ztuženého tuku -5 kávových lžiček vody (opatrně
  • nemusí to být vždy takto přesně) -barvivo

Postup

1 Cukr a suš. mléko prosít a dát na hromádku, do které uděláme důlek - tam dáme tuk a opatrně po lžičkách přidáváme vodu. Je lepší dát třeba jen 4 lžičky a až dle potřeby přidat tu 5. Pokud se rozhodneme hmotu barvit, tak barvivo přisypeme hned do první lžičky a řádně rozpustíme. Těsto by mělo být krásně vláčné a měkké.

Mohlo by Vás zajímat

Superrychlé koláčové těsto bez kynutí
Postup přípravy: Cukr, vejce a máslo ušleháme skoro do pěny. Po částech přidáváme mouku, prášek a mléko, až vyšleháme skoro tekuté těsto, konzist...
 · 00:44
Jednoduchý piškotový korpus
Postup přípravy: Šleháme vejce s cukrem, nejlépe elektrickým ručním šlehačem (cca 7 min.), až je z toho jemně pastelově nažloutlá hustší hmota. R...
 · 00:44
Koblihy plněné hermelínem
Z jogurtu, mletého hřebíčku a cukru si připravíme omáčku, kterou necháme v chladu rozležet. Hermelín nakrájíme na kostky. Z prosáté mouky, pr...
 · 00:44 · 00:35 · 
Piškotové kornoutky
Postup přípravy: 0,333333333333333 hrnku vody s krystalovým cukrem přivedeme k varu a uvaříme hustý sirup. Necháme vychladnout. Vejce vyšleháme s...
 · 00:44 · 00:35 ·  · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...