Krém jíškový kávový

0 hodnocení00:44
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • Ingredience:
  • Na jíšku: másla 50 g
  • hladké mouky 80 g
  • cukru 100 g
  • černé kávy 0,25 l
  • Na přidání: 100-140 g másla
  • cukru 50 g

Postup

1 Postup přípravy: 50 g másla rozpustíme v kastrolku, odstavíme, přisypeme mouku a cukr, zamícháme a znovu postavíme na oheň. Jen co se jíška spojí, hned zalijeme 0,25 l černé kávy. Vymícháme v hladkou kaši, a když zhoustne, odstavíme ji. Pak utřeme máslo s cukrem a po lžičkách přidáváme vychladlou jíšku. Třeme, až krém nabude.
2 Stejně se dělá krém kakaový, vanilkový - používáte vanilkový cukr a špetku roztlučené vanilky, můžeme použít rozpustnou kávu nebo silné cappuccino, dá se udělat jen jíška a zamíchat jemně nasekané ořechy nebo griliáš. Pokud děláte větší množství krému, poměr si musíte přizpůsobit. Tyto krémy se dají zamrazit pro pozdější použití.

Mohlo by Vás zajímat

Žloutkový krém
Asi 0,7 dávky smetany a cukr uvedeme do varu, zalijeme zbylou smetanou s rozmíchaným pudinkovým práškem a povaříme asi 2-3 minuty za stálého mích...
 · 00:03
Žloutkový krém   = od Lenky
Ušlehat žloutky, cukr a rum. Zehřít 1l mléka aby bylo vlažné a pomalu přidat do robotu neno pořád šlehat metlou mléko a škrob, pak dát do kastro...
 · 00:03 · 00:40 · 
Dejmalův krém
Máslo ušleháme dohladka. Vejce s cukrem ušleháme do pěny. Po troškách zašleháme vlažný rozpuštěný 100% tuk. Vaječnou hmotu po lžících vešle...
 · 00:03 · 00:40 ·  · 00:20 · 
Bezvadný vanilkový krém
Postup přípravy: Z mléka odebereme asi 1 dcl. Do ostatního vmícháme cukr + vanilkový cukr a uvedeme do varu. V odebraném množství mléka rozmíchám...
 · 00:03 · 00:40 ·  · 00:20 ·  · 00:44
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...