Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Balkánský kuřecí šašlik
 

Balkánský kuřecí šašlik

Balkánský kuřecí šašlik
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
40 min.
Počet zobrazení
3563x
Autor: Jiří Jílek

SUROVINY

600 kuřecí prsa
250 g šalotky
200 ml červeného vína
tabasco
pórek
1 lžička tymiánu
1 bobkový list
1 menší lilek
3 lžíce oleje
sůl
bílý pepř z mlýnku

POSTUP

Kuřecí prsa nakrájíme na menší plátky a lehce je rukou naklepeme. Šalotku oloupeme, necháme několik minut podusit a dáme stranou. Trochu soli, pepře, víno,tabsco, tymián a bobkový list promícháme a dáme do mísy. Lilek nakrájíme na kolečka, osolíme a necháme cca 10 minut tzv. vypotit, aby pustil hořkou šťávu. Poté lilek opláchneme. Kuřecí kousky se šalotkou a lilkem dáme do připravené směsi na 2 hodiny do ledničky. Na grilovací jehly střídavě napichujeme lilek, maso a cibulku. Potíráme olejem a marinádou. Necháme 15 min. grilovat. Na talíři ozdobíme pórkem a salátem. Podáváme s bílým pečivem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.