Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Chuťově zcela jiné kuřecí čtvrtky (stehna)
 

Chuťově zcela jiné kuřecí čtvrtky (stehna)

Chuťově zcela jiné kuřecí čtvrtky (stehna)
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
60 min.
Počet zobrazení
921x
Autor: neuveden

SUROVINY

1 kuře rozdělené na čtvrtky (nebo 4 stehna)
3-5 stroužku česneku
2-3 rajčata
1 papri­ka
1 větší cibule
cibulová, pórková nebo česneková nať
1-1,5 dl smetany (ale ne­přehánět)
1 lžíce kečupu
0,5 lžičky citrónové šťávy
1 lžíce hladké mouky
1,5 lžič­ky mleté sladké papriky
olej
vývar z masoxu.

POSTUP

Části kuřete očistíme, osolíme a potřeme rozetřeným česne­kem. Vložíme je do kastrolu na rozpálený olej a zprudka po všech stranách opečeme. Pak je zalijeme trochou masoxového (nebo běžného) vývaru a kostmi nahoru je pod alobalem pečeme v předehřáté troubě při zhruba 220 stupních asi 30 minut. Pod­le poťřeby podléváme horkým vývarem.

V době pečení si na hlubší pánvi zpěníme nadrobno nakrá­jenou cibuli, přidáme na krátké nudličky nakrájenou papriku (bez vnitřků), dílky rajčat a za­prášíme moukou. Za stálého mí­chání necháme mouku zasmah­nout, potom vše zalijeme maso­xem, osolíme, okořeníme a za stálého míchání podusíme do poloměkka. Nakonec zamícháme kečup a smetanu. Vše přen­dáme do trouby na pekáč ke ku­řecím částem, které zároveň ob­rátíme a vše dusíme společně již bez alobalu 30 minut doměk­ka - občas zamícháme a případně dolijeme masox.

Dochutíme citrónovou šťávou, případně dosolíme. Na talíři zdo­bíme maso či přílohu nakrájenou natí, případně dáme na maso lžičku nakrájené cibule.

Příloha - nejčastěji podává­me s vařenými brambory, pří­padně s houskovým či brambo­rovými knedlíky a hlávkovým ne­bo jiným zeleninovým salátem.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.