Grilovaná kachna

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • mladá kachna 1
  • kořenová zelenina (mrkev
  • petržel
  • celer)
  • tuk na pečení
  • olej
  • vývar (třeba z masoxu)
  • dcl přírodního červeného vína 2
  • grilovací koření (nebo mletá sladká paprika
  • drcený kmín
  • mletý pepř a drcený jalovec)
  • pár zrnek pepře
  • nového a koření
  • několik hřebíčků
  • sůl

Postup

1 Kachnu dobře očistíme, vykucháme a osolíme. Kořenovou zeleninu a cibuli nakrájíme na kolečka, přidáme pár zrnek celého pepře a nového koření, dále hřebíček a vše v pekáči osmažíme na tuku dozlatova. Navrch položíme připravenou kachnu prsíčky dolů, podlijeme vývarem, přidáme červené víno a dusíme pod poklicí do poloměkka.
2 Polodušenou kachnu vyndáme, osušíme, potřeme grilovacím kořením rozmíchaným v oleji. Potřenou kachnu nakonec dogrilujeme dozlatova. Jako přílohu podáváme červené a bílé zelí, bramborové krokety nebo bramborové knedlíky. Zapíjíme pivem.

Mohlo by Vás zajímat

Kachna s nádivkou
Z kachny vyjmeme krk a nádivku dáme do břicha i do volete.
Kuřecí prsa grilovaná pikantní
Naklepaná a osušená kuřecí prsa natřeme marinádou a necháme v chladničce odležet minimálně 2-3 hodiny. Porce pokládáme na rozpálený gril a často ...
 · 
Kachna na zelí paní Kamily z Ostravy
Kachní stehna nasolíme, nakmínujeme a přidáme tymián. Tuk nepoužíváme, protože jsou stehna dostatečně tučná a pustí nám spoustu tuku. Vložíme na ...
 ·  · 01:00 · 
Kachna au pecher
Kachnu opláchneme a osušíme. 50 g broskví (meruněk) nakrájíme na malé kostičky, zbytek přepůlíme nebo rozčtvrtíme. Lístky tymiánu nadrobno naseká...
 ·  · 01:00 ·  · 02:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...