Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Krůtí stehna pečená na česneku
 

Krůtí stehna pečená na česneku

Krůtí stehna pečená na česneku
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Časová náročnost
75 min.
Počet zobrazení
5341x
Autor: neuveden

SUROVINY

120 dkg krůtích stehen
1 palička česneku
sůl
150 g anglické slaniny
500 ml vody na podlití
140 g másla
5 rajčat
300 g listového špenátu.
k ozdobení čerstvé oregano ( zelená petrželka nebo bazalka ).

POSTUP

Stehna očistíme, omyjeme a osušíme. Slaninu nakrájíme na hranolky a krůtí maso jimi prošpikujeme. Česnek oloupeme a prolisujeme. Promícháme jej se solí a potřeme jim maso. Stehna dáme do pekáčku, podlijeme 0,5 litrem vody, přiklopíme a vložíme do trouby. Pečeme při 220 ° C do poloměkka, asi 30 až 35 minut. Máslo nakrájíme na kousky. Během pečení maso kontrolujeme, k výpeku přidáváme máslo a přeléváme jím stehna. Pokud je třeba, podlijeme ještě vodou. Rajčatům nařízneme slupku, spaříme horkou vodou a necháme 2 minuty odstát. Poté je ochladíme studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na kolečka.Špenát důkladně omyjeme pod tekoucí vodou a zbavíme stonků.Listy nakrájíme na tenké proužky. Stehna vyjmeme z trouby a přidáme k nim rajčata a špenát. Pokud je nutné znova podlijeme vodou. Příkon tepla zmírníme na 190 °C a pekáček s masem a zeleninou vložíme do trouby. Již nezakrýváme. Takto dopečeme, až je maso měkké, přibližně po dobu 30 minut. Před podáváním stehna vykostíme a rozdělíme Na jednotlivé porce. Na talíři přeléváme zeleninovou omáčkou a zdobíme čerstvým oreganem.Servírujeme například s těstovinami nebo dušenou rýží.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2017
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.