Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Drůbeží maso > Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou
 

Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou

Kuřecí tortellini s rajčatovou šťávou a bazalkou
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Časová náročnost
44 min.
Počet zobrazení
693x
Autor: neuveden

SUROVINY

Ingredience:
Těsto: 250 g hrubé mouky
2 vejce
1-2 lžíce vody
Náplň:
400 g kuřecího masa
3 lžíce oleje
1 vejce
2 lžíce strouhaného parmazánu
3 stroužky česneku
petrželová nať
sůl
mletý černý pepř
Omáčka:
190 g rajského protlaku
1 cibule
80 g celeru
2 mrkve
2 lžíce oleje
cukr
bílý pepř
sůl
bazalka

POSTUP

Postup přípravy: Z mouky, vajec a vody připravíme tuhé těsto, zakryjeme vlhkou utěrkou a necháme půl hodiny odpočinout. Mezitím připravíme masovou náplň. Kuřecí maso umyjeme a umeleme nebo nasekáme nadrobno. Česnek oloupeme a utřeme se špetkou soli a pepře, přidáme k masu a směs na oleji restujeme asi 10 minut. Přidáme vejce, zamícháme a odstavíme. Vmícháme nakrájenou petrželku, strouhaný sýr a necháme vychladnout. Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme na pláty a vykrojíme kolečka o průměru 5-7 cm. Každé kolečko vložíme do tvořítka na taštičky, na polovinu dáme lžičku masové náplně a sevřeme. Konce vzniklé taštičky přitlačíme k sobě. Tortelliny vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Cibuli oloupeme, karotku a celer očistíme, vše nakrájíme na kousky a podusíme na oleji asi 20 minut. Pak směs rozmixujeme, přidáme rajčatový protlak, osolíme, osladíme, opepříme a dusíme bez pokličky do zhoustnutí omáčky. Do hotové omáčky přidáme trochu bazalky.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.