Kyjevský kotlet
Postup
1 Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký plátek šunky. Na něj položíme jako prst silný váleček másla, protažený v bylinkovém koření a jemně nasekaný žampión. Řízky zavineme, spíchneme párátkem a uložíme do chladničky, aby máslo ztuhlo. Před smažením maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a ve strouhance. Smažíme ve větším množstvím oleje dozlatova. Jako příloha se hodí vařené brambory nebo hranolky a hlávkový salát.
Mohlo by Vás zajímat
Kotlety naklepeme, na okrajích a u kostí nařízneme, osolíme, opepříme, posypeme paprikou a na tuku opečeme z obou stran. Pak podléváme vínem a du...
· 01:00 ·
Z tuhého másla nakrájíme 4 hranolky asi 4-5 cm dlouhé o stranách asi 1 cm. Do středu každé porce uděláme úzkým špičatým nožem podélně otvory, aby...
· 01:00 · · 00:45
Řízky naplocho rozřízneme, naklepeme, osolíme, opepříme a na každý dáme váleček másla a pokrájené žampiony. Řízky zavineme, popř. spíchneme párát...
· 01:00 · · 00:45 · 01:00
Postup přípravy: Kuřecí prsíčka rozřízneme naplocho, abychom získali velké řízky. Naklepeme je, osolíme, opepříme a na každý položíme tenký pláte...
· 01:00 · · 00:45 · 01:00 · 00:30
Komentáře