Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Hovězí maso > Floydův sytý kořeněný guláš ze Staroměstského náměstí
 

Floydův sytý kořeněný guláš ze Staroměstského náměstí

Floydův sytý kořeněný guláš ze Staroměstského náměstí
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
4
Počet zobrazení
844x
Autor: neuveden

SUROVINY

2 kg kvalitního zadního hovězího masa, na větší medailonky
200 g tučné slanina (špeku)
1-2 velké cibule, nadrobno
1 lžíce nasekaného česneku (4-5 stroužků)
6 rajčat, na kostičky
1 vrchovatá lžíce sladké mleté papriky
chilli papričky, podle chuti a odvahy
kytička nasekané zelené petrželky
3 bobkové listy
2 lžíce rajského protlaku
0,5 litru piva 10°
Na knedlíky:
500 g mouky
1 lžíce nastrouhané citrónové kůry
2 lžíce najemno nasekané petržele
1 lžíce čerstvých lístků šalvěje, najemno nasekané
1 menší cibule, nadrobno
2 lžíce osmahnuté slaniny
voda podle potřeby
Příloha:
knedlíky

POSTUP

Na rozpálený olej ve větším hrnci vložíme na kostečky nakrájenou tučnou slaninu (špek), osmahneme ji téměř dozlatova, pak přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme česnek a po chvilce přidáme na kostky nakrájená rajčata. Vše promícháme a zmírnime oheň. Na jiné pánvi na rozpáleném oleji prudce osmahneme plátky hovězího masa (10 - 12 medajlonků velkých asi jako 0,5 dlaně). Maso necháme jen zatáhnout a pak je přemístíme i s vypečenou šťávou do hrnce s cibulovým základem. Přidáme mletou papriku a podle chuti vhodíme do hrnce několik chilli papriček, přidáme sekanou petrželovou nať, bobkové listy a trochu rajčatového protlaku. Vše zalijeme pivem, hrnec zakryjeme a necháme vše dusit asi tak 2 hodiny nebo až je maso měkké. Knedlíky připravíme smícháním mouky, citrónové kůry, vody, jemně nasekaných bylinek: petrželové natě a čerstvé šalvěje, cibule a osmahnuté slaniny. Vše dobře promícháme a vypracujeme tužší těsto. Z těsta vytvoříme kulaté knedlíky, obalíme je v mouce a necháme asi 30 minut vařit v páře.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.