Jehněčí žebra na rozmarýnu

Jehněčí žebra na rozmarýnu
0 hodnocení01:00snadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • jehněčích žebírek 700 g
  • paličky česneku 4
  • sůl
  • pepř
  • rozmarýn
  • NA SALÁT:
  • rajčata 4
  • mrkve 4
  • sůl
  • pepř
  • olivový olej

Postup

1 Žebírka naporcujeme na jednotlivé dílky, osolte a opepřete. Přidejte k nim lehce pokrájený rozmarýn. Paličky česneku vcelku seřízněte, lehce osolte a opepřete. Žebra dejte do pekáčku, přidejte k nim česnek, máslo a dejte společně do trouby péct. Podlévejte vypečenou šťávou.
2 Podávejte se salátem z polníčku, rajčat a strohané mrkve: polníček rozdělte do talířů, přidejte na měsíčky nakrájená rajčata a nastrouhanou mrkev. Osolte, opepřete a zakápněte olivovým olejem.

Mohlo by Vás zajímat

Jehněčí Ťapák
Jahňacie stehno ( cez noc namočené v mlieku ) prešpikujeme cesnakom. Osolíme , okoreníme , potrieme tymiánom a na rozpálenom ohni opražíme. Podl...
Jehněčí na víně
V misce smícháme česnek, kmín, papriku, šafrán, sůl a pepř. Do mísy dáme jehněčí maso, přidáme koření a dobře promícháme tak, aby kostky byly pok...
Jehněčí po římsku
Ve velké pánvi rozehřejte olej a máslo. Přidejte pokrájené jehněčí maso a za častého míchání smažte 4-5 minut, dokud po všech stranách nezhnědne....
 · 01:05 · 
Jehněčí po provensálsku
Maso omyjeme pod studenou vodou a osušíme, případný nadbytečný tuk odřízneme.Zbylou vrstvu tuku několikrát nařízneme. Maso po obou stranách kosti...
 · 01:05 ·  · 05:00 · 
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...