Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Masové polévky > Boršč z hovězího masa a hlávkového zelí
 

Boršč z hovězího masa a hlávkového zelí

Boršč z hovězího masa a hlávkového zelí
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Náročnost
středně
obtížný
Počet zobrazení
2881x
Autor: Slimmers`Delights, Better Homes and Gardens Books, str. 37, Great Britain

SUROVINY

900 ml hovězího vývaru
olej
450 steakového masa, bez tuku nakrájené na 2 cm kostky
1 velký tuřín
450 g tj. dvě 2 středně velké řepy nakrájené na tenké proužky
1 mrkev
0,75 lžičky soli
0,25 lžičky pepře
230 g nastrouhané kapusty nebo zelí
150 cal/porce

POSTUP

Připravíme podle receptu základní hovězí vývar. Do hrnce dáme olej a maso na něm opečeme dohněda. Mezitím odstraníme slupku z tuřínu, řepy, a jestliže je třeba i z mrkve. Vše nakrájíme na tenké proužky asi 0,5 cm široké. K masu v hrnci přidáme hovězí vývar, tuřín, řepu, mrkev, sůl a pepř. Uvedeme do varu a pak zmírníme oheň. Vaříme pod pokličkou 50 minut a přidáme zelí nebo kapustu. Vaříme dalších 10 minut, nebo déle až je zelenina chrupavá a zelí měkké.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2019
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.