Bramborová s uzenou treskou (makrelou)

1 hodnocenísnadné
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • uzená treska 350 g
  • nakrájená cibule 1
  • sáček bouquet garni 1
  • šálky vody 4
  • brambor 0,6 kg
  • šálku mléka 2,5
  • másla 2 lžíce
  • sůl
  • čerstvě mletý pepř
  • nakrájená pažitka

Postup

1 1) tresku , cibuli , bouquet garni a vodu dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme až se začne maso rozpadat.
2 2) Tresku vyjmeme stáhneme a vykostíme. Kůži a kosti vrátíme zpět do hrnce a 30 minut vaříme.
3 3) Vývar scedíme přidáme brambory a vaříme 25 minut. Když jsou brambory měkké , vyjmeme je naběračkou . Do hrnce přilijeme mléko a přivedeme k varu.
4 4) Mezitím rozmačkáme brambory s máslem na jemnou kaši , kterou přidáme do hrnce s polévkou a rozmícháme, aby vznikla hustá polévka. Nakonec přisypeme tresku a dochutíme.

Mohlo by Vás zajímat

Bramborová polévka z vepřových žebírek s majoránkou
Žebírka uvaříme ve vodě s pepřem, novýn kořením, solí a cibulí. Zvlášť také uvaříme kostičky z brambor. V jiném hrnci připravíme z tuku a mouky s...
01:00
Polévka z nasolené tresky po italsku
Odstraňte z tresky kosti a kůži a pokrájejte ji na kusy o velikosti asi 5cm2.Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte na středním plameni olivový ...
01:00
Polévka z nasolené tresky po italsku
Odstraňte z tresky kosti a kůži a pokrájejte ji na kusy o velikosti asi 5cm2. Ve velkém hrnci na polévku rozehřejte na středním plameni olivový ...
01:00
Vývar z uzeného masa se zeleninou a játrovou rýží
Uzenou krkovici uvaříme, vývar slijeme a ponecháme stranou. Maso nakrájíme na kostičky, osmahneme na rozpáleném oleji, přidáme nakrájenou zelenin...
01:00
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...