Polévka z uzeného masa

0 hodnocení00:45
Sdílet Označení

Suroviny

  • voda 3 l
  • mletý černý pepř
  • polévkové koření maggi
  • celý černý pepř 6 kuliček
  • rýže ve varných sáčcích 1 ks
  • zelená petrželová nať
  • uzené vepřové maso 500 g
  • balíčku - zmrazená zeleninová směs 0,5

Postup

1 Uzené vepřové maso vaříme 30 minut v tlakovém hrnci společně s kuličkami pepře. Vodu solíme jen mírně, uzené maso je slané dost.
2 Na polévku je možné použít vývar i z uzeného vepřového kolena.
3 Po dobu tepelné přípravy masa si uvaříme 1 varný sáček rýže. Vaříme ji podle návodu na obalu asi 15 minut ve vroucí osolené vodě.
4 Uvařený vývar z uzeného masa přecedíme. Maso vyjmeme, nakrájíme na malé kostičky a vrátíme do vývaru. Přidáme zmrazenou směs mrkve, hrášku a kukuřice a krátce povaříme. Ochutíme mletým pepřem, maggi kořením a přisypeme uvařenou rýži.
5 Polévku z uzeného masa promícháme a můžeme podávat. Na talíři polévku zdobíme nakrájenou zelenou petrželovou natí. Petrželka může být i sušená.

Mohlo by Vás zajímat

Klasický hovězí vývar
Hovězí maso opláchneme, naklepeme a rozkrájíme na větší kusy. Vložíme do hrnce s asi 2 litry studené vody a přivedeme k varu. Přidáme koření i ze...
 · 01:00
Drštková polévka
Většinou vaříme 1 den hovězí drštky a druhý den polévku. Vaření drštek: Hovězí drštky vložíme do většího hrnce a zalejeme studenou vodou. Na pl...
 · 06:00 · 
Bramborová s uzenou treskou (makrelou)
1) tresku , cibuli , bouquet garni a vodu dáme do velkého hrnce a přivedeme k varu. Na mírném ohni vaříme až se začne maso rozpadat. 2) Tresku ...
 · 
0185 - Ruský boršč
Červenou řepu, zelí a maso nakrájíme na kostičky. V hrnci rozehřejeme olej, přidáme maso a za stálého míchání opečeme. Přidáme vývar nebo vodu a ...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...