Haše Parmentier

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • až 60 dkg mletého masa 0,5 kg
  • brambor 1 kg
  • střední cibu­li 1
  • mouku
  • vývar
  • mletý česnek
  • čerstvou ne­bo sušenou petržel
  • pepř
  • až 3 vejce 2
  • mléko

Postup

1 V kastrolu zpěníme cibulku, na kterou přidáme mleté maso. Všechno za­prášíme moukou, podusíme ve vývaru, při­dáme mletý česnek, petržel a trochu pep­ře. Ochucené a připravené maso odstaví­me. Mezitím si klasickým způsobem při­pravíme bramborovou kaši. Vezmeme pe­káček, který vytřeme máslem, a střídavě klademe vrstvu bramborové kaše a vrstvu masa. Nahoře zakončíme bramborovou kaší, polijeme rozšlehanými vejci a dáme zapéci asi na 30 minut.

Mohlo by Vás zajímat

Haše se sázenými vejci, osmažené brambory
Různé zbytky masa, asi 250 g vařeného nebo pečeného masa, 250 g tučného vepřového umeleme. Umleté osolíme, opepříme, přidáme špetku majoránky,...
00:45
Haše po Hispánsku
V rozehřáté pánvi dusíme mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí, paprikou a podrceným česnekem. Mícháme dokud maso po všech stranách...
00:45 · 00:45
Ďábelská haše
V rozehřáté pánvi dusíme mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí. Mícháme a maso rozdělujeme na malé hrudky, aby se všechno maso prop...
00:45 · 00:45 · 00:55
Haše ala Florentina
V rozehřáté pánvi dusíme na mírném plameni mleté maso společně s na kostičky nakrájenou cibulí. Mícháme a maso rozdělujeme na malé hrudky, dokud ...
00:45 · 00:45 · 00:55 · 00:45
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...