Všechny Vaše recepty na jednom místě

 

.mojeid.cz 

 

E-mail:  Heslo:    registrace

Home > Recepty > Nezařazeno > Huevos rancheros - Vejce podle rančera
 

Huevos rancheros - Vejce podle rančera

Huevos rancheros - Vejce podle rančera
 
  • přidat obrázek ...
 
nezadáno
Počet porcí
6
Náročnost
středně
obtížný
Časová náročnost
95 min.
Počet zobrazení
874x
Autor: Mexická kuchyně

SUROVINY

2 Paprika - červená
ugrilované a sloupané
4 lžičky Olej - olivový
Oregáno (Dobromysl) 1 lžička - drcené
Cibule 1 - nadrobno nakrájená
Paprika - zelená 1 - nadrobno nakrájená
2 lžíce Rajčatový protlak
Chilli papričky - jalapeňo 2 - nakrájené na tenké proužky
Sůl podle potřeby
15 cm - Tortilly 6 - o průměru
Vejce 6 - smažená nebo ztracená
Sýr - čedar 0,5 hrnku - nastrouhaný

POSTUP

Papriky potřeme olejem a grilujeme 12 - 15 minut, až slupka ztmavne. Zabalíme je do vlhké utěrky, necháme vychladnout a slupku sloupneme. Paprikovou dužninu dáme do mixéru a mixujeme asi 30 sekund na pyré. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme oregáno, cibuli, zelenou papriku a rajčatový protlak. Podusíme doměkka. Vmícháme pyré z červených paprik, chilli papričky a sůl podle chuti. Za stálého míchání asi minutu prohříváme. Při podávání dáme na tortilu jedno smažené nebo ztracené vejce, na něj zeleninovou směs a posypeme nastrouhaným čedarem.

Poznámky: Mexičané jedí huevos rancheros k snídani nebo obědu. Vejce se obvykle podávají teplá, ale mohou se jíst i studená. Zeleninovou směs lze použít jako omáčku k tortillám. Podává se i jako pálivá příloha k míchaným vejcím nebo k masitým pokrmům. Dobře zakrytá směs vydrží čerstvá v lednici i několik dní.
vytisknout Tisk  |   uložit do PDF PDF  |   poslat e-mailem Poslat  |   sdílet Sdílet  |   hodnotit Hodnotit  |   opravit (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Opravit  |   nový recept (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nový  |   nahlásit porušení práv (PŘÍSTUPNÉ PO PŘIHLÁŠENÍ) Nahlásit
Sdílení receptu: 
Google Google  |   Facebook Facebook  |   Twitter Twitter
Trvalý odkaz: 
povinná položka Povinná položka
  
 *
 **
 ***
 ****
 *****
  

KOMENTÁŘE

Zatím k receptu není žádná diskuse
Nový komentář
Hodnocení receptu:  * |   ** |   *** |   **** |   *****
      
Pro přihlášení pomocí Google účtu, OpenID nebo MojeID využijte přihlášení v horní části stránky.
povinná položka Povinná položka
eCookBook.cz   :   mojeZáruky.cz   :   mojeSpotřeba.cz   :   Podmínky použití   :   Partneři   :   Reklama   :   Kontakt
Eugen Letý © 2004 - 2014
Jsme na Facebooku RSS kanály
Na této stránce použité názvy produktů, firem apod. mohou být ochrannými známkami nebo registrovanými ochrannými známkami příslušných vlastníků.