Česnečka po madridsku

0 hodnocení
Sdílet Označení

Suroviny

na porce

  • 4-6 velkých stroužků česneku
  • vejce 1
  • olej
  • plátků veky 8
  • muškátový květ
  • hovězího vývaru z kostky 1 l
  • rajčat nebo 100 g rajčatového protlaku 0,5 kg
  • pepř
  • sůl

Postup

1 Česnek nakrájíme na nudličky a osmahneme na trošce oleje. Když začne žloutnout, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, necháme přejít varem a přidáme sloupnutá, nakrájená rajčata nebo protlak. Okořeníme muškátovým květem a zvolna vaříme 20 minut. Je-li polévka příliš navinulá, opatrně ji osladíme. Ještě chvíli povaříme, stáhneme z ohně a vmícháme rozšlehané vejce. Před podáváním dáme na každý talíř na kostičky nakrájené osmažené veky.

Mohlo by Vás zajímat

Ostrokyslá polievka originál
Příprava: pripravíme si všetky ingeridencie, pretože to potom počas varenia už nestihneme... Namočíme huby do horúcej vody cca 2-3 dl na 20-30 ...
 · 00:30
Česnečka podle šéfkuchaře
Do kastrůlku si nalijeme vodu a přidáme kuřecí bujon. Potřebujeme mimořádně silný vývar, aby to bylo ono. Takže na půl litru i dva bujony, ale ať...
 · 00:20
Krémová pórková polévka
Postup přípravy: Nakrájený pórek a brambory uvaříme v menším množství vody do měkka. Rozmixujeme, naředíme vodou na požadovanou hustotu a ochutím...
 · 00:44
Knedlíčková polévka
Dáme vařit maso do studené vody (1,5 hodiny). Později přidáme zeleninu vcelku, kterou po uvaření vyjmeme a nakrájíme, cibuli zahodíme. Přidám...
mojeSpotřeba.cz - evidence spotřeby energií
Mějte Vaší spotřebu domácnosti plně pod kontolou.
Nenechte se zaskočit vyúčtováním.
Přehledné statistiky, rady pro další úsporu, fotodokumentace odečtů, ...